Kuca za nas
Pametna kucaSolarni kolektoriFormarcEnergrtska efikasnost i zastita okruzenjaTransartTotal Observerdr Miroslav PusonjaVeljko MilkovicSimprolit

AMSS napravio prvi srpski elektromobil sa dometom od 150 km

Vesti | 18.07.2014.

 15.07.2014.Novosti

 
AMSS napravio prvi srpski elektromobil sa dometom od 150 kmAuto moto savez Srbije (AMSS) najavio je da će u petak, 18. jula, predstaviti prvi srpski električni automobil, koji su za šest meseci uspeli da naprave inženjeri Centra za motorna vozila (CMV) AMSS uz ulaganje oko 20.000 evra, pre svega dokažu da mogu da stvore ovakav auto.

Električni automobil predstavlja revoluciju u oblasti proizvodnje automobila, ne zahteva skupe popravke i servis, moderan je ekološki proizvod, ekonomičan i umesto tečnih i gasovitih goriva koristi struju.

Lakši je, jednostavniji i jeftiniji za održavanje. Jednim punjenjem, srpski električni automobil, za sada, pređe najviše 150 kilometara.

Srpski prototip još nije moguće pustiti zvanično u saobraćaj, ali je sertifikovan, što znači da može dalje da se ispituje, legalizuje i da dobije konačnu dozvolu od Agencije za bezbednost saobraćaja.

Nakon toga, električni automobil će moći da se registruje i pusti u javni saobraćaj.

Da je električni automobil budućnosti postao i srpska stvarnost, pokazaće u petak stručnjaci CVS AMSS na konferenciji za medije, gde će zaineresovani moći da ga isprobaju na poligonu uz asistenciju inženjera direktora CMV AMSS, Milana Božića.

CMV je bio motivisan i željom da prve električne automobile AMSS stvori i koristi upravo kao svoja eksperimentalna vozila za pomoć na putu.

Tako će članstvo u AMSS podrazumevati još pristupačniju i bolju uslugu, svim vozačima u Srbiji, navedeno je u saopštenju AMSS.
Adresa: Jirečekova 1, Novi Sad, Srbija / kancelarija Kneza Mihaila 6, Srenska Kamenica | Telefoni: +381 63 8 442 111 | ©2009 KUĆA ZA NAS / Proizveo HeadMade