Kuca za nas
Pametna kucaSolarni kolektoriFormarcEnergrtska efikasnost i zastita okruzenjaTransartTotal Observerdr Miroslav PusonjaVeljko MilkovicSimprolit

Srpski bankarski softver izlazi na svetsko tržište

Vesti | 17.07.2014.

 
Srpski bankarski softver izlazi na svetsko tržišteSrpski bankarski softver "Aseba BPS", koji je razvila kompanija Aseko SEE (Ašeco), izlazi na svetsko tržište posle velikog uspeha u Srbiji i regionu, saopštila je danas ta kompanija.

Njujorška agencija Blumberg piše da se očekuje da će srpski softver u roku od tri godine na međunarodnom bankarskom tržištu povećati prodaju za najmanje 50 odsto odnosno na 1,71 miliona evra.

Prepoznajući značaj ovog softvera, koji je sertifikovan od strane najveće svetske kompanije za čuvanje i manipulaciju finansijskim podacima EMC, Blumberg navodi da se očekuje dodatni rast u jugoistočnoj Evropi i na tržištima u ekspanziji, kao što su Bliski Istok i Afrika, kao i da postoji mogućnost izlaska i na najrazvijenija finansijska tržišta na svetu.

"Blumbergova vest tako potvrđuje očekivanja da proizvodnja softvera može biti jedna od najvažnijih izvoznih grana u Srbiji", navodi se u saopštenju kompanije Aseko SEE.

U vesti njujorške agencije navodi se da je taj softver napravljen tako da se lako prilagođava svakom posebnom klijentu, njegovim potrebama i propisima zemlje u kojoj radi, kao i da je dizajniran za neuporedivo lakšu, bržu i utemeljeniju analizu podataka i upravljanje dokumentima potrebnih bankama, ali i za njihovo jednostavno arhiviranje. Program omogućava sprečavanje rasta nenaplativih kredita, centralizaciju svih podataka o klijentima, formulara, ali i integraciju pojedinačnih, netipičnih dokumenata koji su van samih formulara, uključujući menice, ugovore, fotografije kolaterala, i drugo.

Aseko SEE u Srbiji je lider u oblasti ICT čija softverska rešenja pokreću čitavu domaću finansijsku industriju, od banaka do velikih preduzeća i državnih institucija.

Kompanija pod imenom Aseko SEE u Srbiji posluje od 2009. godine a njeni stručnjaci razvijaju softver koji se primenjuje u Srbiji i 25 zemalja sveta.

Sa 450 zaposlenih u Srbiji, kompanija je deo "Ašeco South Eastern Europe" grupe, regionalnog lidera u razvoju sopstvenih softverskih rešenja i usluga u regionu Jugoistočne Evrope u finansijskom sektoru, javnoj upravi, administraciju i telekomu.

Od 15 najvećih banaka u Jugoistočnoj Evropi, više od 10 banaka su već klijenti te kompanije.

"Aseko SEE" grupa zapošljava više od 1.300 ljudi u 12 zemalja i članica je "Aseko grupe", među najvećim ICT kompanija u Evropi, navedeno je u saopštenju.
16.07.2014.Novosti


 

Adresa: Jirečekova 1, Novi Sad, Srbija / kancelarija Kneza Mihaila 6, Srenska Kamenica | Telefoni: +381 63 8 442 111 | ©2009 KUĆA ZA NAS / Proizveo HeadMade