Kuca za nas
Pametna kucaSolarni kolektoriFormarcEnergrtska efikasnost i zastita okruzenjaTransartTotal Observerdr Miroslav PusonjaVeljko MilkovicSimprolit

Fabrika šećera Crvenka za manje od godinu dana uštedela i vratila kreditnu investiciju od 2 miliona evra

Vesti | 03.10.2012.

EBRD proglasila najbolje projekte energetske efiskasnosti

 

EBRD proglasila najbolje projekte energetske efiskasnosti
EBRD proglasila najbolje projekte energetske efiskasnostiEvropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je danas da je Fabrika šećera Crvenka imala najbolji projekat energetske efikasnosti u Srbiji.
Ta fabrika je sa dva miliona evra investicija uspela da uštedi i otplati kredit za manje od godinu dana, povećala je konkurentnost kompanije i proizvodne kapacitete.

EBRD je danas proglasila šest najboljih projekata energetske efikasnosti u Srbiji koji smanjuju potrošnju energije, a povećavaju proizvodnju i konkurentnost. Svi oni su finansirani kroz Projekat finansiranja izvora održive energije na zapadnom Balkanu (WeBSEFF). EBRD je kroz taj program obezbedila kredite vredne 60 miliona evra, a za Srbiju 33 miliona evra, prenosi agencija Beta.

Pored Fabrika šećera Crvenka, nagrađeni su i fabrika za proizvodnju džema Wood master, fabrika nameštaja Termal inžinjerig, Stublina, Martis komer i MK mountain resort.

 

Adresa: Jirečekova 1, Novi Sad, Srbija / kancelarija Kneza Mihaila 6, Srenska Kamenica | Telefoni: +381 63 8 442 111 | ©2009 KUĆA ZA NAS / Proizveo HeadMade