Kuca za nas
Pametna kucaSolarni kolektoriFormarcEnergrtska efikasnost i zastita okruzenjaTransartTotal Observerdr Miroslav PusonjaVeljko MilkovicSimprolit

Izgradnja solarnih parkova na teritoriji AP Vojvodine

Vesti | 26.09.2012.

 

Izgradnja solarnih parkova na teritoriji AP VojvodineU okviru Pokrajinskog sekretarijata za energetiku za mineralne sirovine, obrazovan je Sektor za investicije u oblasti energetike, čiji je cilj pružanje neophodne podrške potencijalnim investitorima pri realizaciji projekata unapređenja korišćenja obnovljivih izvora energije i povećanja energetske efikasnosti na teritoriji AP Vojvodine.          
Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Nataša Pavićević Bajić, sa svojim savetničkim timom iz navedenog sektora, pružila je neophodnu stručnu i tehničku pomoć investitoru S-Tech Energie GmbH iz Nemačke, koji se bavi proizvodnjom solarnih fotonaponskih panela.
Ova kompanija, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine, planira da na teritoriji AP Vojvodine izgradi solarne parkove ukupnog kapaciteta oko 20 MW, kao i da realizuje druge projekte iz oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u zgradarstvu.
Ovakvim projektima “zelenih tehnologija”, može se očekivati i upošljavanje domaće građevinske i ostale operative, kao i otvaranje novih radnih mesta. Projekti proizvodnje zelene električne energije doprinose i većoj energetskoj samostalnosti Pokrajine, kao i sigurnosti u snabdevanju energijom.
Adresa: Jirečekova 1, Novi Sad, Srbija / kancelarija Kneza Mihaila 6, Srenska Kamenica | Telefoni: +381 63 8 442 111 | ©2009 KUĆA ZA NAS / Proizveo HeadMade